![]() |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
ארץ האש - טיירה דל-פואגו - מידע למטייל
(Tierra del Fuego) ארץ האש (Tierra del Fuego) הוא שמו של אי הנמצא בקצה הדרומי של דרום אמריקה. האי מחולק בין ארגנטינה לבין צ'ילה, ובו נמצאת העיר הדרומית ביותר בעולם - אושוויה (Ushuaia).
פארק לאומי ארץ האש - Tierra del Fuego National Parkבחלקו הדרום מערבי של האי, ליד הגבול עם החלק הצ'יליאני, ממוקם הפארק הלאומי ארץ האש. הפארק מאופיין בפסגות מושלגות ובינהם אגמים שנוצרו כתוצאה מתזוזת קרחונים. הפארק מציע אפשרות למספר הליכות יום בסביבה (עם אזור חניית אוהלים נוח בתוך הפארק) בין נופי האגמים הירקרקים וההרים המושלגים האופיינים כל-כך לפטגוניה. בעת ההליכה בפארק חפשו את הנקר המגלאני אדום הראש לפי קולות הנקישה אותם הוא משמיע בעת ניקורו בעצים. כמו-כן כדאי לבקר במושבת הבונים הקיימת בפארק, בה אפשר להתרשם מהסכרים שנבנו במקצועיות רבה. הנופים בפארק אמנם מרשימים, אך הם לא היפים ביותר בפטגוניה. אם אתם קצרים בזמן, אז אפשר לוותר על הביקור במקום, אלא אם אתם ממש רוצים לומר כי הייתם בעיר הדרומית ביותר בעולם.
אושוויה - Ushuaiaהעיר אושוויה היא כפי שנאמר קודם העיר הדרומית ביותר בעולם, והיא ממוקמת על שפת תעלת ביגל. העיר עצמה נחמדה וחברותית למטייל. המוזיאון הימי הנמצא בעיר מעניין לביקור (למרות שהוא מעט עמוס מדי במוצגים). כמו-כן שווה לבקר בחנות השוקולד המצויינת Laguna Negra. כיצד מגיעיםהדבר המציק ביותר בעיר הוא ההגעה אליה. בתקופת התיירות, התחבורה אל העיר (ובעיקר ממנה) עמוסה ביותר, מה שהופך אותה גם ליקרה מאד. מאחר ורוב המטיילים יוצאים מאושוויה בטיסה, אז הטיסות הן החלק הבעייתי ביותר - הזמינו כרטיסי טיסה הרבה מראש! |
||||||||||||||||||||
לאן מטיילים היום? קבלו טיפים, רעיונות ועדכונים בנושא טיולים בארץ או בחו"ל:
|
||||||||||||||||||||
|
© כל הזכויות שמורות, 2004-2010 |
||||||||||||||||||||