פרא פרסי - Equus hemonius
תמונה הבאה
יען - Struthio Camelus
תמונה קודמת

יען - Struthio Camelus

הנגב והערבה » שמורת חי בר

היען הוא העוף הגדול ביותר החי כיום על כדור הארץ. גובהו כ-2.5 מטר, ומשקלו עשוי להגיע כדי 150 ק"ג ויותר. בשל גודלו, לא יכול היען לעוף כלל, אך על-כך הוא מכפר ביכולת ריצה מרשימה, וכנפיו מאפשרות לו לשנות את כיוון ריצתו ואף לבלום בזריזות רבה.

נוצות הכנף ונוצות הזנב הרבות, שמספרן מגיע עד 50-60 הפכו לנוצות קישוט. היען משתמש בכנפיו המגוונות לטקסי חיזור, כדי לגרש זבובים וכדי להסתיר את אפרוחיו מקרינת השמש.

בעבר ניתן היה למצוא יענים בנגב, ואף התגלה קן עתיק (בן 5000 שנה) ליד הרצליה. עד תחילת המאה העשרים נכחד תת-הזן שחי בארץ (יען הנגב) לחלוטין.

אל שמורת החי-בר הובאו יענים מתת-הזן האתיופי (יען המסאי - Masai ostrich), וקיימת כוונה להחזירם לנוף הארץ.
יען - Struthio Camelus