אגם אינלה - מדריך טרקר
(Inle Lake)
אגם אינלה (Inle Lake) ממוקם במדינת השאן (Shan State), במרכז בורמה. אורכו של האגם 22 ק"מ, ורוחבו כ-11 ק"מ. מימיו של האגם שקטים מאד, והאוכלוסייה החייה סביב האגם ב-17 כפרים קטנים, בעיקר בני האינתה (Intha), היא צבעונית ומעניינת. מעניין לציין כי עומקו הממוצע של האגם הוא כמטר וחצי, ועומקו המירבי הוא שלושה מטרים בלבד.
האגדה מספרת כי בני האינתה הגיעו למקום לאחר שהמלך המקומי (בן שבט ה-"מון") הזמין שני אחים ב-1359 כדי לשרת אותו. המלך היה כה מרוצה מהשירות, עד כי ביקש מהאחים להביא 36 משפחות נוספות למקום, והאגדה טוענת כי בני האינתה שבמקום הם כולם בני אותן 36 משפחות.
חלק נוסף של מדינה השאן הוא אזור סיפו ופין או-לווין, עליו ראה פירוט נפרד.
ההגעה אל אגם אינלה
מרכז התרמילאים של האגם נקרא ניאונג-שווה (Nyaung Shwe), והוא ממוקם על חופו הצפוני של האגם. כדי להגיע לכפר זה, קחו את אחד מהאוטובוסים הישירים הנוסעים מהערים ינגון, בגאן ומנדליי אל העיירה טאונג'י (Taunggyi), שהיא העיירה הגדולה באזור. האוטובוסים יורידו אתכם (אם תבקשו) על הכביש הראשי, בכפר שווה-ניאונג (Shwe Nyaung - כפר אחר! לא להתבלבל עם ניאונג-שווה!), שם נמצאת הפנייה לכפר ניאוג-שווה הנמצא כ-10 ק"מ דרומה. בצומת יש רכבים (ממתינים 24 שעות ביממה) שיקחו אתכם בחינם לכפר, תמורת העמלה שהם יקבלו מהמלון בו תישנו. עם זאת, לא כל המלונות משלמים עמלה, כך שהם לוקחים סיכון...
סיור באגם אינלה
מהכפר ניאוג-שווה ניתן לקחת סיור באגם, המתבצע בדרך כלל בסירה הנשכרת ליום של טיול.
המסלול
חיים על האגם
הסיור באגם מתחיל בשייט מהכפר בו ישנתם לכיוון דרום על האגם. זהו החלק בו תתוודעו לחיי הדייגים המתפרנסים מדגי האגם. הדייגים כאן מפורסמים בצורת החתירה המיוחדת להם, בה הם מלפפים את רגלם סביב המשוט כדי לסייע בשייט.
עוד ניתן לראות את הכפרים סביב האגם, שרובם בנויים על כלונסאות, וטובלים במים. החקלאות כאן מעניינת גם היא, מאחר והגידולים מבוצעים על גבי ערוגות המוקמות באמצע האגם, ולכן נקראות "ערוגות צפות".
השוק הנודד
התחנה הראשונה בסיור תהיה בדרך כלל בשוק הנודד. שוק זה עובר ממקום למקום בכל יום בשבוע, לפי רוטציה קבועה, והשוק בו תבקרו תלוי ביום בו תצאו לסיור. באחד הימים השוק מתקיים כשוק צף, בו המוכרים והקונים נמצאים על סירות. רוב התיירים משתדלים להגיע ביום זה, מה שהופך את השוק למלא בקבוצות מאורגנות.
השוק מעניין במיוחד מאחר והוא מרכז אליו את בני המיעוטים השונים החיים בהרים סביב האגם, והם מגיעים לשם בתלבושותיהם המסורתיות כדי לקנות ולמכור.
מפעלים מסורתיים
לאורך הסיור ניתן לבקר במפעלים מסורתיים שונים. הבעיה העיקרית היא כי מטרת הביקור היא לשכנע אתכם לקנות משהו במפעל. המפעלים ממוסחרים, אך בכל זאת שומרים על שיטות העבודה המסורתיות, ולכן מעניינים לביקור.
הסיור באגם יכלול בדרך כלל סיור במפעלי מטריות, מפעל לאריגת בדים, מפעל לייצור משי, מפעל סיגרויות, צורף העובד בכסף, נפחיה, ועוד.
אינדאין - Indein
התוספת אותה ניתן להוסיף לסיור באגם (הסיור המורחב) היא הכפר אינדאין (Indein). בכפר יש כמה דברים שכדאי לראות. הכפר אינדאין נמצא על החוף המערבי של האגם, ומגיעים אליו לאחר שייט לאורך תעלה ארוכה.
ליד הכפר נמצא מנזר (Nyaung Ohak) שלידו קבוצה גדולה של מקדשים קטנים עתיקים מתפוררים, שהסיור בינהם לבדו שווה את ההגעה לכפר.
עוד בכפר, ניתן לבקר (תמורת תשלום...) מספר בנות שבט ארוכות הצוואר הנמצאות כאן, למרות שביקור זה לטעמי הוא מאד מאולץ, והתחושה היא כי הן יושבות בגן חיות...
לבעלי המזל בינכם שיגיעו למקום בסוף השבוע, יש סיכוי לחזות בטקס חניכה של נזירים צעירים, בו מובלים הילדים בבגדי מלכות בתהלוכה אל המנזר, שם יהפכו לנזירים לתקופה מסויימת, שלאחריה הם יחזרו להיות ילדים רגילים (בבורמה, כל ילד עובר כמה חודשים במנזר כנזיר).
טיפים
- צאו מוקדם
האגם מלא בתיירים, היוצאים לסיור פחות או יותר בו-זמנית. ככל שתצאו לסיור יותר מוקדם, כך תוכלו להנות מהאגם עם פחות תיירים מסביב. האגם קסום באור הבוקר המוקדם. רוב הסיורים מתחילים בין 7:30 ל-8:00. - על תלכו על הזול ביותר
כשתבררו על הסיורים האפשריים, יספרו לכם כי קיימים שלושה סיורים. הפשוט,המורחב, והמלא. תוספת הכסף עבור הסיור המורחב לא מאד גדולה, אך היא בהחלט שווה! החלק המורחב הוא בעיני היפה ביותר (ראה למטה). - אל תזמינו את הסיור דרך המלון שלכם
ניתן ללכת אל הנהר, ולתאם לעצמכם את הסיור בקלות רבה מאד. היתרון הוא בכך שהסיור יוצא יותר זול, אתם יודעים מי יהיה המדריך שלכם (ואילו שפות הוא מדבר...), ואיזו סירה תהיה לכם.
מחירים
עלויות הסיור לא מאד גבוהות. הממשלה גובה דמי כניסה לאגם בסך $3 לאדם (הכרטיס טוב לחמישה ימים, אם כי יום אחד בהחלט מספיק). עלות הסירה היא עבור סירה שלמה, כך שככל שתהיו יותר אנשים, כך תהיה העלות לאדם נמוכה יותר. ניתן להכניס עד 8 אנשים לסירה, אך לא כדאי לעלות מעל שישה (אחרת יהיה צפוף!).