אגרה - טאג' מאהל - מדריך טרקר
העיר אגרה ידועה בעיקר בזכות מבנה אחד - טאג' מאהל שנבנה על ידי השאה ג'הן כקבר עבורו ועבור אשתו. בעיני רבים נחשב טאג' מאהל לאחד המבנים היפים בעולם.
עיקר תפארתה היה כשהייתה בירת השליטים המוגולים (1526 עד 1658). בניינים מרהיבים רבים מאותה תקופה שרדו עד היום בהם ניתן לבקר.
מלונות באגרה
ככל שתבצעו הזמנת מלון באגרה מוקדם יותר, כך תוכלו להנות ממבחר גדול יותר של חדרים, וממחירים סבירים יותר.
לחץ כאן להזמנת מלונות באגרה באישור מיידי
(אתר hotelscombined.com הוא ההמלצה שלנו להזמנת מלונות בטוחה, אמינה, ללא עמלת הזמנה ובמחירים הטובים ביותר.)
טאג' מאהל
טאג' מהאל הוא מבנה מונומנטלי אותו בנה הקיסר המוגולי שאה ג'האן כדי להנציח את אשתו הפרסייה האהובה, ארג'ומנד באנו בגום, שכונתה מומתאז מהאל ("גבירת הארמון"). אשתו של הקיסר מתה בגיל 38, לאחר לידת בנם, אך לפני מותה ביקשה מבעלה שינציח את אהבתם הגדולה. שאה ג'האן קיים את בקשתה של אשתו, ובנה עבורה את אחד המבנים היפים ביותר בעולם, העשוי כולו שיש לבן. משמעות השם טאג' מהאל היא "כתר הארמון".
מלאכת הבנייה של טאג' מאהל ארכה 23 שנים (משנת 1630 ועד 1653) במהלכן עמלו במלאכת הבנייה 20,000 עובדים. אלפי פילים הועסקו בהבאת אבני הבניין של המבנה מן ההארצות השכנות. על פי האגדה, לאחר שסיים האדריכל לבנות את הטאג' מהאל, כרת הקיסר את ידיו כדי שלא יוכל עוד לבנות מבנה מרהיב כזה.
כארבע שנים אחרי השלמת הבנייה, תפס את השלטון אוראנגזב, בנו של שאה ג'האן, וכלא את אביו במבצר אגרה, בחדר המשקיף אל הטאג' מאהל. לאחר מותו, שאה ג'האן נקבר בטאג' מהאל לצד אשתו האהובה.
בשנת 2007 הוכרז הטאג' מהאל כאחד משבעת פלאי תבל החדשים.
המבנה הלבן נשמר בצורה קפדנית על ידי הממשלה, והאזור נשמר ברמת זיהום נמוכה בכדי לשמור על נקיונו. דבר אחד אני יכול לומר לגבי טאג' מאהל - הוא בהחלט עומד בכבוד בהגדרה של אחד משבעת פלאי תבל.
תמונות
טיפים
- הזמן בו מומלץ לצלם את הטאג' מאהל הוא שעות הזריחה והשקיעה, כאשר הוא נשטף באור ורוד בלתי נשכח.
- בכניסה לטאג' מאהל מבצעים חיפוש בתיקים, ולכן ודאו כי אין עמכם דברי מזון, מכשירים אלקטרוניים (למעט מצלמה) או חצובה.
- ליד הכניסה לטאג' ניתן להשאיר חפצים בשמירת חפצים מסודרת.
- עם קניית הכרטיסים תקבלו כיסויי נעליים ובקבוק מים קטן (בחלון ליד חלון הכרטיסים). שימרו עליהם היטב, מאחר ותוכלו לשים אותם על הנעליים ולעלות אל המבנה במקום להסיר את הנעליים.
- ניתן לצפות אל הטאג' מאהל מצידו השני של הנהר, רצוי בשעות הבוקר.
מחירים
מחיר כניסה: 750 רופי.
שעות פתיחה
הטאג' מאהל פתוח בכל ימי השבוע למעט יום שישי בו הוא סגור לרגל תפילה.
שעות פתיחה: 06:00-19:00
הטאג' הקטן - Baby Taj
קיברו של איטמד אוד-דאולה ידוע בקרב התיירים בשם הטאג' הקטן, או בייבי טאג', וזאת על שום דמיונו למבנה הטאג' מאהל. עם זאת, עם כל הכבוד לבייבי טאג', אין הוא מתקרב אפילו ליופיו של אחיו הגדול, אך הוא עדיין שווה ביקור קצר! בכל מקרה הוא יהיה הרבה פחות צפוף והרבה יותר שקט מביקור בטאג' מאהל הגדוש תיירים.
גודלו של בייבי טאג' הוא כ-23 מטרים רבועים, ובכל אחת מפינותיו מגדל בגובה כ-13 מטרים. המבנה בנוי על במה מאבן חול אדומה בגובה של כמטר אחד. המבנה עצמו בנוי משיש לבן מאזור רג'סטן. הוא נבנה בין השנים 1622 ל-1625, כלומר כ-6 שנים לפני בניית הטאג' מאהל הגדול.
תמונות
מחירים
כניסה: 110 רופי.
שעות פתיחה
שעות פתיחה: מן הזריחה עד השקיעה.
הטירה האדומה - טירת אגרה - Red Fort
הטירה האדומה של אגרה, הידועה גם בשם לאל קילה (Lal Qila) ממוקמת על גדול הנהר ימונה (Yamuna). שמה של הטירה האדומה נובע מאבני החול האדומות מהן בנויה החומה הכפולה המקיפה את הטירה, כשהפנימית שבהן מתנשאת לגובה 22 מטרים. אבנים אדומות אלו מאפיינות גם חלק גדול מן המבנים הנמצאים בתוככי הטירה. את הטירה מקיף חפיר שעומקו כ-10 מטרים שכיום אינו מלא עוד במים.
בניית הטירה האדומה של אגרה החלה בשנת 1565 על-ידי המלך אקבר הגדול והושלמה בשנת 1573. הטירה היא למעשה עיר שלמה המוקפת בחומה, ובתוכה הוקם הארמון המלכותי של המלך.
עיקר הבניה בתוך הטירה נעשתה בידי שאה ג'יהאן, שגם בנה את מבנה הטאג' מאהל. האגדה אומרת שבערוב ימיו נכלא בטירה שאה ג'יהאן על ידי בנו, שם יכל לצפות מרחוק במבנה הטאג' מאהל אותו בנה.
תמונות
המסלול
הכניסה והיציאה מן הטירה האדומה אפשריים רק דרך שער אמר סינג פול (Amar Singh Pol), אחד מארבעה שערים שנקבעו בחומות. הסיור בטירה עובר בין החצרות, הגנים והארמונות הממלאים את הטירה. משך הסיור הוא בין שעתיים לחצי יום.
בין המבנים בהם עוברים במהלך הביקור בטירה האדומה ניתן למנות את אולם קבלת הפנים (Diwan I Am - Hall of Public Audience) בו קיבלו המלכים את פני אורחיהם, ואת ארמון השיש הלבן (Khas Mahal) שהוא דוגמא נהדרת לבניה בשיש עם עיטורים.
מחירים
כניסה: 250 רופי
(עדכון אחרון: מרץ 2012)