טרקר - טיולים בארץ ובעולם

ברלין - מדריך טרקר

(Berlin)

העיר ברלין נולדה מחדש מתוך אפר המלחמה והפכה בתוך זמן מאד קצר לעיר מודרנית, המשלבת ארכיטקטורה, היסטוריה, תרבות ומקומות בילוי תוססים. בירת גרמניה היא כיום יעד נהדר לכל תייר ולכל תחום עניין, מה שהופך אותה לאחד מייעדי התיירות המועדפים גם על הישראלים.

בעיר ברלין עדין ניתן למצוא את שרידי התקופה בה העיר הייתה חצויה בין מזרח גרמניה לבין מערב גרמניה, אך למי שיחפש שרידים של חומת ברלין המפורסמת נכונה אכזבה, מאחר ורוב אלו כבר נעלמו מן הנוף הברלינאי.

שנים רבות הייתה ברלין בירת האימפריה הפרוסית ומאוחר יותר גרמניה, אך לאחר מלחמת העולם הראשונה העיר חולקה בין מזרח גרמניה הקומוניסטית ובין אזור שנשלט על-ידי מדינות המערב, שהוקף בחומה שנבנתה בשנת 1961 על ידי השלטון הקומוניסטי בכדי למנוע מעבר חופשי של תושבי מזרח גרמניה אל המערב. בשנת 1989 נהרסה חומת ברלין, ובשנת 1990, לאחר איחודה מחדש של גרמניה, הפכה ברלין שוב לבירת המדינה.

מלונות בברלין

ככל שתבצעו הזמנת מלון בברלין מוקדם יותר, כך תוכלו להנות ממבחר גדול יותר של חדרים, וממחירים סבירים יותר.

לחץ כאן להזמנת מלונות בברלין באישור מיידי

(אתר hotelscombined.com הוא ההמלצה שלנו להזמנת מלונות בטוחה, אמינה, ללא עמלת הזמנה ובמחירים הטובים ביותר.)

כיכר פוטסדאם - Potsdamer Platz

אחד המקומות המסמנים בצורה הברורה ביותר את הבנייה המחודש בעיר ברלין היא כיכר פוטסדאם (Potsdamer Platz) הממוקמת על קו התפר שעבר עד 1990 בין ברלין המזרחית לבין ברלין המערבית.

כיכר פוטסדאם הייתה עד מלחמת העולם השניה אחת הכיכרות היפות באירופה, אך במהלך המלחמה היא נהרסה כליל, ושנים רבות היא עמדה הרוסה באזור הספר בין מזרח למערב, ובלב הכיכר עברה חומת ברלין האימתנית.

כיום נבנו בכיכר פוטסדאם שני מרכזים גדולים - סוני סנטר ומרכז דיימלר. בנוסף נבנה בכיכר מרכז מסחרי גדול.

בכיכר מקומות בילוי רבים, בינהם קולנוע ה-IMax התלת-מימדי, ופארק הלגו של ברלין, ה-"לגולנד" (עליו עוד נכתוב בהמשך דף זה).


כיכר פוטסדאם - Potsdamer Platz כיכר פוטסדאם - ברלין כיכר פוטסדאם - Potsdamer Platz קטע מחומת ברלין בכיכר פוטסדאם

הכניסה לכיכר הינה ללא תשלום.

אנדרטת השואה - Memorial to the Murdered Jews of Europe

ליד כיכר פוטסדאם, בצידה המזרחי של העיר ברלין, נחנכה בשנת 2005 אנדרטה לזכר יהודי אירופה שנרצחו בשואה, הידועה יותר בשם אנדרטת השואה. האנדרטה נבנתה על ידי האדריכל פיטר אייזנמן במקום בו שכן בימי הרייך השלישי בניין משרדי הקאנצלר של אדולף היטלר.

האנדרטה מורכבר מ2,711 קוביות בטון המשתרעות על שטח של כ-19,000 מ"ר. הקוביות נותנות למבקר תחושה של בית עלמין גדול, והריצפה בין הקוביות איננה ישרה בכדי ליצור תחושת חוסר יציבות ובילבלול אצל ההולכים בין הקוביות.

מתחת למתחם האנדרטה הוקם מרכז מידע תת-קרקעי הכולל את שמותיהם של כל הקורבנות הידועים של השואה, אשר התקבלו ממוזיאון יד ושם, וכן תערוכה בנושא השואה.


אנדרטת השואה - Memorial to the Murdered Jews of Europe אנדרטת השואה - Memorial to the Murdered Jews of Europe אנדרטת השואה - ברלין

הכניסה אל אנדרטת השואה הינה ללא תשלום.

שער ברנדנבורג - Brandenburger Tor

שער ברנדנבורג המפורסם הינו שער ניצחון המתנשא לגובה של 26 מטרים במרכזה של העיר ברלין. השער הוקם בשנת 1788 בהזמנת פרידריך וילהלם השני. כיום השער פתוח להולכי רגל בלבד.

על גבי השער ניתן לראות את פסל אלת הניצחון ניקה נושאת ענף זית, רכובה על מרכבה עם ארבעה סוסים - פסל המסמל שלום וסובלנות. הפסל עוצב על ידי יוהאן גוטפריד, אך נבזז על ידי נפוליאון בשנת 1806 ונלקחה לפריז לאחר כיבוש ברלין. בשנת 1814 הוחזר הפסל אל ברלין אך ענף הזית הוחלף לצלב ברזל ובראשו דמות הנשר הפרוסי.

באזור שער ברנדנבורג נערכו בתקופת השלטון הנאצי מצעדי ראווה גדולים כאות לכוח ונצחון.

במלחמת העולם השניה נרבה סביבתו של השער כמעט לחלוטין, אך שוקם לאחר חלוקת העיר. עם הקמת חומת ברלין בשנת 1961, נסגר השער למעבר.

בשנת 1989, עם נפילת חומת ברלין, נפתח שער ברנדנבורג מחדש למעבר, והפך לסמל של חופש וחירות.


שער ברנדנבורג - Brandenburger Tor שער ברנדנבורג - ברלין שער ברנדנבורג - ברלין שער ברנדנבורג - ברלין

הכניסה אל שער ברנדנבורג הינה ללא תשלום.

כיכר ז'נדארמנמארקט - Gendarmenmarkt

כיכר ז'נדארמנמארקט (בגרמנית Gendarmenmarkt) היא אולי הכיכר היפה ביותר בברלין. סביב הכיכר ניצבים בית הקונצרטים, הקתדרלה הצרפתית והקתדרלה הגרמנית, ובמרכזה פסלו של המשורר הלאומי הגרמני פרידריך שילר. הכיכר הוקמה על ידי גאורג כריסטיאן אונגר בסוף המאה ה-17 ונועדה לשמש כיכר שוק.

פירוש השם ז'נדארמנמארקט הוא "שוק הז'אנדרמים" או "שוק השוטרים", ומקורו בגדוד ז'נדארמים שהיה מוצב בקרבתה בין 1736 ל-1773.

במהלך מלחמת העולם השנייה ניזוקה הכיכר והמבנים שסביבה בצורה קשה ביותר, אך לאחר המלחמה הם שוקמו, וכיום לא ניתן לראות עוד את הנזקים.


כיכר ז'נדארמנמארקט - Gendarmenmarkt כיכר ז'נדארמנמארקט - ברלין כיכר ז'נדארמנמארקט - ברלין כיכר ז'נדארמנמארקט - Berlin

הכניסה אל הכיכר היא ללא תשלום.

צ'ק פוינט צ'ארלי - Checkpoint Charlie

המעבר הידוע ביותר בחומת ברלין בין ברלין המערבית לבין המזרחית היה ידוע בשם צ'ק פוינט צ'ארלי (Checkpoint Charlie).המעבר הפך למוטיב מרכזי בסרטי ריגול ובמותחנים, והפך לסמל לחלוקת ברלין בתקופת המלחמה הקרה. כיום המעבר הוא אתר תיירותי פופולארי, ואולי דווקא החנויות הרבות שקמו סביבו הן אלה שמדגישות דווקא את איחוד העיר.

צ'ק פוינט צ'ארלי היה השלישי מבין מספר מעברים בין מזרח גרמניה לבין מערבה, ומכאן שמו (צ'ארלי הוא הסימון לאות האנגלית C). הנקודה יועדה להיות מעבר הגבול היחיד - ברכב או ברגל, לזרים ולאנשי כוחות בעלות הברית. נקודת הגבול הנוספת ברחוב פרידיך הייתה סגורה בפני אנשי כוחות בעלות הברית.

בצד המערבי של המעבר לא הוקמו מעולם מבני קבע, מכיוון שבעלות הברית סירבו להכיר בחומת ברלין כגבול בינלאומי. כוחות המערב הסתפקו בצריף עץ צנוע שהוחלף רק בשנות ה-80 במבנה מתכת גדול יותר (שמוצג כיום במוזיאון בעלות הברית במערב ברלין).


צ'ק פוינט צ'ארלי - Checkpoint Charlie צ'ק פוינט צ'ארלי - ברלין

הכניסה אל האתר הינה ללא תשלום.

גלריית איסט סייד - East Side Gallery

גלריית איסט סייד היא גלריה פתוחה של ציורי קיר (גראפיטי) שצויירו על גבי השריד הארוך ביותר (1.3 ק"מ) שנותר מחומת ברלין. הגלריה נמצאת ברחוב מולנשטרסה (Mühlenstraße) שברובע פרידריכסהיין.

במסגרת גלריית איסט סייד צויירו על החומה 106 ציורי קיר על ידי אמנים מכל רחבי העולם. את הציור הראשון צייר כריסטין מק לין בדצמבר 1989, זמן קצר לאחר הריסת חומת ברלין. הגלרייה היא כנראה גלריית ציורי הגרפיטי הגדולה בעולם.

בשל זיהום האוויר, והשחתות שונות ופגעי מזג האוויר ניזוקו הציורים, ולכן הוקם בנשת 2000 ארגון ללא מטרת רווח שמטרתו לשמר אותם.


גלריית איסט סייד - East Side Gallery גלריית איסט סייד - ברלין גלריית איסט סייד - Berlin

הכניסה לגלרייה היא ללא תשלום.

מוזיאון השטאזי - Stasi Museum

שטאזי (בגרמנית: Ministerium für Staatssicherheit) היה כינויה של המשטרה החשאית וגוף הריגול העיקרי של גרמניה המזרחית, שלאורך שנים נחשב לאחד מארגוני הביון הטובים ביותר בעולם. המפקדה הראשי של ארגון שטאזי שכנה בבניין מרכזי במזרח ברלין באזור ליכטנברג, ובמקום זה נבנה מוזיאון אודות הארגון - מוזיאון השטאזי.

השטאזי נוסד במ8 בפברואר 1950, ונבנה תוך שימוש באירגון הק.ג.ב הסובייטי כמודל. שני הארגונים פעלו רבות בשנות המלחמה הקרה להחדרת מרגלים וסוכנים למדינות אירופה ובעיקר אל גרמניה המערבית, ובנוסף פעל לאיתור והענשת גורמים שנחשדו בחוסר נאמנות לשלטון. על פי הערכות, העסיק השטאזי יותר מ-90 אלף שכירים ו-300 אלף מודיעים ערב קריסת גרמניה המזרחית.

עם נפילתו של השלטון הקומוניסטי במזרח גרמניה ניסו ראשי השטאזי לגרוס חומר רב ככל שניתן מארכיוני הארגון, ומשהפסיקו המגרסות לפעול המשיכו לקרוע מסמכים ביד. עשרות אלפי שקים עמוסים בפיסות נייר הוסתרו בחופזה אך נמצאו עד מהרה.

בשנת 1995 שכרה ממשלת גרמניה חברה מומחית לתחום לשחזור המסמכים. במשך 6 שנים הצליחו תריסר אנשים לשחזר מסמכים מתוך 300 שקים. לאחר מכן החל תהליך שחזור באמצעות מחשב, שהאיץ את שחזור יתר 16,000 שקי המסמכים, המכילים למעלה מ-33 מיליון דפים.

בשנים האחרונות נפתחו הארכיונים המכילים את המסמכים המשוחזרים בפני הציבור, ורבים פנו בכדי לעיין בתיק המודיעין אודותיהם. בתיקים הללו נחשפו מקרים רבים בהם בני זוג וקרובי משפחה הלשינו לשטאזי אודות הקרובים להם.


מוזיאון השטאזי - Stasi Museum מוזיאון השטאזי - דגימות ריח של חשודים שנשמרו בארכיון לשימוש עתידי מוזיאון השטאזי - ברלין

מבוגר: 5 אירו
ילד: 4 אירו


ימים ב'-ו': 11:00-18:00
שבת-א': 14:00-18:00


54 68 553 - 30(0) 49+


מידע נוסף ניתן למצוא באתר מוזיאון השטאזי

כיצד מגיעים

רחוב רושה 103, ביתן 1
Ruschestraße 103, Haus 1

אלכסנדרפלאץ - Alexanderplatz

אלכסנדרפלאץ או כיכר אלכסנדר (Alexanderplatz) היא כיכר גדולה הממוקמת במזרחה של ברלין. עד המאה ה-18 היה אזור אלכסנדרפלאץ שוק הבקר של העיר ברלין. במאה ה-19 הוקמה בכיכר תחנת רכבת שהפכה אותו למרכז תחבורה ראשי.

במלחמת העולם הראשונה נפגע הכיכר קשות, אך בשנות ה-60 הוא שופץ על ידי ממשלת גרמניה המזרחית, שגם בנתה בו את הפרנזיטורם (Fernsehturm), מגדל טלוויזיה שהינו המבנה השני בגובהו באירופה.

כיום הכיכר מושכת תיירים רבים, ובהתאם יש בה מרכזי קניות, דוכני מזכרות, ורוכלי רחוב רבים.


אלכסנדרפלאץ - מגדל הטלוויזיה - ברלין אלכסנדרפלאץ - Alexanderplatz

כניסה למגדל הטלוויזיה:
מבוגר:11 אירו
ילד (עד 16): 7 אירו


שעות פתיחה של מגדל הטלוויזיה:
אוק' - מרץ: 09:00-00:00
נוב' - פבר': 10:00-00:00

הספרייה הריקה - כיכר בבל - Bebelplatz

כיכר בבל ממוקמת במרכז ברלין, וידועה בשל המבנים המפורסמים הבנויים סביבה (כגון בית האופרה, אוניברסיטת הומבולדט וקתדרלת הדוויג הקדושה).

עיקר פרסומה של כיכר נובע מאירוע שריפת הספרים שנערך במקום במהלך הלילה של ה-10 במאי 1933, אז נשרפו בכיכר כ-20 אלף ספרים שנבזזו מספריות סמוכות ומאוספים פרטיים רבים. השריפה בוצעה ביוזמת שר התעמולה הגרמני, יוזף גבלס, ובוצעה על-ידי סטודנטים ופרופסורים, בליווי מוזיקלי של מקהלות אס אס ו-אס אה.

כיום מגיעים תיירים רבים אל הכיכר בכדי לראות את האנדרטה המצמררת אותה שנבנתה במקום על-ידי האמן הישראלי להנצחת אירוע שריפת הספרים, שקיבלה את השם "הסיפריה הריקה", שנחנכה ב-20 במרץ 1995.

האנדרטה היא חלון זכוכית הקבוע בריצפת הכיכר במקום המדוייק בו נשרפו הספרים, המשקיף אל חדר תת-קרקעי שמכוסה במדפי ספרים לבנים ריקים, המתאימים לאחסונם של 20,000 ספרים. האנדרטה מייצגת את החלל שנוצר לאחר אירוע שריפת הספרים. אין כניסה למבקרים אל החלל עצמו אך ניתן לראותו מרצפת הכיכר.

ליד האנדרטה שני לוחות ברונזה שעל אחד מהם חקוקה אמרתו הידועה של היינריך היינה מ-1820: "הייתה זו רק הקדמה. במקום שבו שורפים ספרים, ישרפו בסוף גם בני אדם."


הספרייה הריקה - כיכר בבל - Bebelplatz

  • המלצתי היא להגיע אל אתר הספרייה הריקה בערב, אז יש במקום פחות אנשים, והחדר הלבן המואר מצמרר במרכז הכיכר כשזו חשוכה.

הכניסה לכיכר ואל האנדרטה איננה כרוכה בתשלום.

קתדרלת ברלין - Berliner Dom

קתדרלת ברלין ממוקמת על אי המוזיאונים במרכז ברלין. הקתדרלה נבנתה בשנים 1895 ל-1905.קתדרלה זו, בשל גודלה, נועדה לשמש מעין "משקל נגד" לבזיליקת פטרוס הקדוש שבותיקן.

מבנה הקתדרלה נפגע קשות במהלך מלחמת העולם השניה, ובכדי להגן עליו הותקן מעל הקתדרלה מבנה זמני. בשנת 1975 החלה מלאכת בניית הכיפה מחדש, וב-1984 החלה מלאכת שיקום פנים הכנסיה.הקתדרלה נפתחה מחדש לציבור בשנת 1993.


קתדרלת ברלין - Berliner Dom קתדרלת ברלין - Berliner Dom קתדרלת ברלין - Berliner Dom קתדרלת ברלין - Berliner Dom

  • אל תחמיצו את העליה אל הכיפה של הקתדרלה לנוף מרשים על העיר!

מבוגר: 7 אירו
ילד (עד גיל 18): ללא תשלום
מדריך קולי (אוזניות): 3 אירו


ימים ב' עד שבת: 09:00-20:00
ימי א' וחגים: 12:00-20:00

בחודשים אוקטובר עד מרץ קתדרלת ברלין נסגרת בשעה 19:00.


מידע נוסף ניתן למצוא באתר קתדרלת ברלין

אקווה דום - AquaDom

אם אתם חובבי חיות ומים אז ביקור במוזיאון אקווה דום (AquaDom) הוא בדיוק בשבילכם. במוזיאון מוצגים מעל 5,000 חיות ימיות בעשרות מיכלים ואקווריומים שונים. בנוסף.

הביקור באקווה דום מסתיים במסע במעלית דרך אקווריום ענק בגובה 25 מטרים, השוקל 2,000 טון ומכיל המכיל מעל מיליון ליטרים של מים, אלמוגים, ומעל 1,500 דגים מכ-100 מינים שונים.


אקווה דום - AquaDom מדוזה אקווה דום - ברלין תמנון

  • ניתן לרכוש כרטיס כניסה משולב לאקווה דום ולאתר לגולנד, מה שמוזיל את עלות הביקור בצורה משמעותית. כרטיס משולב עולה למבוגר 24 אירו ולילד 19 אירו.

מבוגר: 16 אירו
ילד (3-14): 12 אירו
ילדים מתחת גיל 3: ללא תשלום





כל השבוע: 10:00-19:00
כניסה אחרונה בשעה 18:00


מידע נוסף ניתן למצוא באתר אקווה דום

כיצד מגיעים

האקווה דום ממוקם במלון רדיסון ברחוב ספאנדאוור (
Spandauer) מס' 3, קרוב לאי המוזיאונים ולקתדרלת ברלין.

לגולנד - Legoland

מתקן לגולנד ברלין ממוקם בקומת הקרקע של מרכז סוני בכיכר פוטסדאם. המתקן מחולק לשבעה אגפים שכולם סובבים סביב אבני הלגו המיוצרות על ידי החברה הדנית בצורות שונות. ילדים בגילאים 3 עד 10 יכולים לבלות בלגולנד שעות על גבי שעות, ולכן הביקור במקום הוא פתרון מצויין למשפחות, במיוחד אם נתקלתם ביום של גשם.

במקום אטרקציות שונות, כולל סרט 4 מימדי (כולל רוח ונתזי מים), מסע גונדולות, ג'ונגל חיות לגו, "מינילנד" (דגמי לגו של אתרי התיירות המפורסמים של ברלין) ועוד.


לגולנד - Legoland לגולנד ברלין

  • בכדי להוזיל את עלות הביקור ניתן לרכוש כרטיסים באינטרנט בהנחה ניכרת (עד 50%).
  • ניתן לרכוש כרטיס משולב עם כניסה לאקווה דום בהנחה.

מבוגר: 16 אירו
ילד: 13 אירו
ניתן לרכוש כרטיסים באינטרנט בהנחה משמעותית


כל השבוע: 10:00-19:00
כניסה אחרונה ב-17:00


מידע נוסף ניתן למצוא באתר לגולנד

כיצד מגיעים

לגולנד ממוקם במרכז סוני, Potsdamer Strasse 4
כיכר פוטסדאם, רובע מיטה.

מוזיאון פרגמון - Pergamon museum

אחד המוזיאונים המרשימים ביותר בברלין הינו מוזיאון פרגמון, הכולל אוסף ארכיאולוגי של מוצגים מתקופת יוון, רומא ופרס העתיקות. המוזיאון ממוקם באי המוזיאונים המפורסם של העיר ברלין. במוזיאון מבקרים למעלה מ-850,000 מבקרים מדי שנה.

מוזיאון פרגמון כולל בין השאר מספר מבנים עתיקים שלמים שהועברו אליו בשלמותם על ידי ארכיאולוגים גרמנים שחפרו ברחבי העולם, והוקמו בתוכו מחדש. בין המבנים המפורסמים ביותר במוזיאון ניתן למצוא את המבנים הבאים:

  • מזבח פרגמון - מזבח שיש שהוקם במאה השנייה לפנה"ס בעיר היוונית פרגמון (כיום בסמוך לעיר ברגמה שבטורקיה, בצפון מערב אנטוליה). המזבח המרשים מוזכר בחזון יוחנן שבברית החדשה כ"כיסא השטן" (פרק ב' 12-13).
  • שער השוק של מילטוס - מן העיר היוונית מילטוס (כיום באנטליה, טורקיה) מתנשא לגובה של כ-17 מטרים ולחוחב של כ-30 מטרים.
  • שער אישתר - שער הכניסה הכחול המפורסם לעיר בבל, ששימש כשער השמיני לעיר. השער נקרא על שם האלה עשתר. השער המקורי נחשב אחד שבעת פלאי תבל עד שמקומו נתפס על ידי המגדלור באלכסנדריה.
  • חומת ארמון משטה - החזית המעוצבת של ארמון מן העיר משטה שבירדן.

עוד ניתן למצוא במוזיאון פרגמון גם עתיקות מן המזרח הקדום ומוזיאון לאמנות איסלמית.


מוזיאון פרגמון - Pergamon museum - ברלין שער אישתר - מוזיאון פרגמון, ברלין שער אישתר - מוזיאון פרגמון, ברלין הפרגמון - ברלין

מבוגר: 18 אירו
ילד (6-18): 5.5 אירו


כל השבוע: 10:00-18:00
בימי חמישי המוזיאון פתוח עד 21:00.


מידע נוסף ניתן למצוא באתר מוזיאון פרגמון

בית הכנסת החדש

בית הכנסת של ברלין נבנה בין השנים 1859-1866 במטרה לשמש כבית הכנסת המרכזי של העיר, והיה אחד מהמבנים המפוארים ביותר בברלין בשלהי המאה ה-19. בית הכנסת נחנך בשנת 1866 בנוכחות קנצלר גרמניה אוטו פון ביסמרק.

בליל הבדולח (הלילה שבין ה-9 - וה-10 בנובמבר 1938) הצית המון נאצי את בית הכנסת. קצין המשטרה שהיה בתפקיד בבוקר ה-10 בנובמבר, הגיע למקום והורה להמון הנאצי להתפזר. הוא הכריז שבית הכנסת הוא אתר היסטורי מוגן ושלף את אקדחו, כשהוא מצהיר שהוא שומר על החוק הדורש הגנה על המקום. בינתיים הגיעו מכבי האש וכיבו את השריפה, וכך ניצל בית הכנסת מחורבן.

בשנת 1940 החרימה הממשלה את אולם התפילה והפכה אותו למחסן עבור הורמאכט. במהלך מלחמת העולם השנייה נפגע המבנה בצורה קשה, והשיפוץ שלו החל רק בשנת 1988 לאחר נפילת חומת ברלין. בשנת 1993 נפתח בית הכנסת מחדש.


בית הכנסת החדש - ברלין בית הכנסת החדש - ברלין

מבוגר: 3 אירו.


 אפר'-ספט'אוק'נוב'-פבר'מרץ
א'-ב'10:00-20:0010:00-20:0010:00-18:0010:00-20:00
ג'-ה'10:00-18:0010:00-18:0010:00-18:0010:00-18:00
ו'10:00-17:0010:00-14:0010:00-14:0010:00-14:00

בית הכנסת סגור בימי שבת.

עמוד הניצחון של ברלין - Siegessäule

עמוד הניצחון של ברלין תוכנן במטרה להנציח את ניצחון צבא פרוסיה בשנת 1864 במסגרת מלחמת שלזוויג השנייה. העמוד נחנך ב-2 בספטמבר 1873 - לאחר ניצחונה של פרוסיה על אוסטריה במסגרת מלחמת שבעת השבועות בשנת 1866 ולאחר ניצחונה על צרפת במסגרת מלחמת צרפת פרוסיה בשנת 1871, והוחלט שהעמוד ינציח אף ניצחונות אלה.

גובהו של עמוד הניצחון 66.89 מטרים. בראש העמוד ניצב פסל של אלת הניצחון המכונפת שגובהו 8.3 מטרים ומשקלו 35 טונות, שזכה לשם "גולדאזלזזה" (Goldelse) - אלזה המוזהבת.


עמוד הניצחון של ברלין - Siegessäule

(עדכון אחרון: אפריל 2012)

אהבת את הדף על ברלין?

חיפוש באתר:
Hotelscombined.com

לאן מטיילים השבוע?

קבלו טיפים, רעיונות ועדכונים בנושא טיולים בארץ או בחו"ל:
דוא"ל: *
שם פרטי:
שם משפחה:
טיולים בארץ
טיולים בחו"ל

* הפרטיות שלך חשובה לנו. אנחנו לא נעביר ולא נמכור את הפרטים שלך.