טרקר - טיולים בארץ ובעולם

דלהי - מדריך טרקר

תמונות מדלהי

שוק בדלהי ליד המסגד הגדול מערכת החשמל המשוכללת הסעה לבית הספר מוכר בוטנים - דלהי עבודות בכביש - דלהי סמבוסק - הודו מוכר תבלינים - השוק בדלהי שער הודו - דלהי

(Delhi)

המפגש הראשון של רוב המטיילים בהודו מתרחש בעיר דלהי שהיא גם בירתה של הודו, ושם גם מתרחש הלם התרבות הגדול עליו רבים מדברים. דלהי היא עיר מלאת קולות, ריחות וצבעים בעושר שעלול להשאיר את המטייל פעור פה. עם זאת, העיר גם מאד מלוכלכת, האוויר מזוהם, הכבישים צפופים עד אפס מקום, והעוני ברחובות קשה לעיניים מערביות.

בדלהי גרים כיום מעל 12 מיליון תושבים, המתחלקים בין החלק הישן של דלהי (אולד דלהי - Old Delhi) הרועש והסואן על מגוון השווקים שלו, ובין החלק היותר חדש (ניו דלהי - New Delhi).

בעבר מקובל היה לראות בדלהי תחנת מעבר, אך לדעתי שווה מאד לבלות בה זמן מה, מאחר ויש לה הרבה מה להציע!

ההגעה אל דלהי

שדה התעופה של דלהי על-שם אינדירה גנדי הוא המקום אליו מגיעים מטיילים רבים בדרכם לעיר דלהי. רבים חוששים מאד מן המפגש עם הודו, אך דווקא שדה התעופה אינו מאיים, ומאפשר מעבר חלק.

המוניות משדה התעופה אל העיר מאד מאורגנות. ביציאה מביקורת המכס ישנו דוכן מסודר בצד שמאל. מציינים בפני הפקיד את יעד הנסיעה, משלמים לו ומקביל פתק איתו ניגשים למונית. סביר להניח שינסו למשוך אתכם לכיוון מונית שאינה מורשית, אך כדאי להתעקש על מונית מורשית. הנסיעה לעיר עלתה לי ב-2010 בערך 400 רופי לשני אנשים כולל תיקים.

זמן הנסיעה בין שדה התעופה לעיר עצמה הוא לפחות שעה כאשר אין פקקים, ולכן אם עליכם להגיע אל שדה התעופה במשך היום, תכננו על זמן ארוך יותר. בכל מקרה אין אפשרות לבצע נסיעה זו בריקשה, ויש צורך להזמין מונית.

מלונות בדלהי

ככל שתבצעו הזמנת מלון בדלהי מוקדם יותר, כך תוכלו להנות ממבחר גדול יותר של חדרים, וממחירים סבירים יותר.

לחץ כאן להזמנת מלונות בדלהי באישור מיידי

(אתר hotelscombined.com הוא ההמלצה שלנו להזמנת מלונות בטוחה, אמינה, ללא עמלת הזמנה ובמחירים הטובים ביותר.)

כותאב מינאר - Qutb Minar או Qutub Minar

מגדל כותאב מינאר (Qutb Minar) בדרום העיר דלהי מתנשא לגובה של 72.5 מטרים עם קוטר של 14.3 מטרים, והוא מגדל המסגד הגבוה בעולם העשוי מלבנים. 378 מדרגות מוליכות אל ראש המגדל, אך כיום מבקרים אינם יכולים לעלות אל ראשו. בנייתו של מגדל כותאב מינאר החלה בשנת 1193 על פי הוראתו של שליטה המוסלמי הראשון של הודו כותב אוד-דין אייבק. בניית המגדל הסתיימה בשנת 1386. המגדל מהווה את אחת הדוגמאות המרכזיות של אומנות הודית-מוסלמית. סביב המגדל מספר מבנים נוספים מתקופת ימי הביניים, כולל מספר קברים.

מגדל כותאב מינאר הוא אחד מן האתרים הפופולאריים ביותר בהודו, ובשנת 2006 הוא היה האתר המבוקר ביותר, עם כמעט 4 מיליון מבקרים (אפילו יותר מן התאג' מהאל)

ארגון אונסק"ו הכריז בשנת 1993 על כותאב מינאר כעל אתר מורשת עולמית.

כותאב מינאר - דלהי כותאב מינאר - Qutb Minar - דלהי כותאב מינר - דלהי כותאב מינאר - ניו דלהי - הודו

  • אסור להכניס טריפוד צילום אל המתחם, אז כדאי להשאיר טריפודים במלון.

כניסה: 250 רופי לתייר.
הכנסת מצלמה: 25 רופי.


כל ימי השבוע: 10:00-17:00


כיצד מגיעים

הדרך הנוחה ביותר להגיע אל מגדל כותאב מינאר היא באמצעות טוק-טוק.

קבר הומאיון - Humayun's Tomb

קבר הומאיון הוא בניין הבנוי בסגנון מוגולי הממוקם במזרח דלהי בו קבור הקיסר הומאיון שהיה הקיסר המוגולי השני. במתחם נמצאים גם קבריהם של כ-150 שליטים שמלכו אחריו. הקבר נבנה בשנת 1570,

אם קבר הומאיון נראה לכם דומה למבנה הטאג' מהאל באגרה, אז אתם צודקים - הוא באמת היווה את ההשראה לבניית הטאג' מהאל.

ארגון אונסק"ו הכריז בשנת 1993 על קבר הומאיון כעל אתר מורשת עולמית.

קבר הומאיון - Humayun's Tomb קבר הומאיון - דלהי קבר הומאיון - ניו דלהי

  • הקבר נראה הכי טוב לאור השקיעה.

כניסה: 250 רופי לתייר


כל ימי השבוע: זריחה עד שקיעה.


כיצד מגיעים

הדרך הקלה ביותר להגיע אל קבר הומאיון היא באמצעות טוק-טוק.

ג'מה מסגי'ד - Jama Masjid

ג'מה מסגי'ד (המסגד הגדול) הוא המסגד הגדול ביותר והידוע ביותר בהודו. המסגד נבנה תחת שלטונו של שאה ג'יהאן (Shah Jahan) הקיסר המוגולי, שהוא גם זה שבנה את הטאג' מהאל. בנייתו של המסגד החלה בשנת 1644 והסתיימה בשנת 1656, על-ידי מעל 5,000 עובדים. החצר רחבת הידיים שלפני המסגד יכולה להכיל אלפי מתפללים באותה עת.

המסגד בנוי אבן חול אדומה ושיש, והוא ניצב על במה בגובה כ-10 מטרים, ששטחה 1200 מטרים רבועים.


ג'מה מסגי'ד - דלהי המסגד הגדול - דלהי Jama Masjid - דלהי

  • בכניסה למסגד יש לחלוץ נעליים. השומר בכניסה גובה 10 רופי תמורת שמירת הנעליים.

כניסה: 100 רופי.


המסגד הגדול פתוח מן הזריחה ועד השקיעה, אך הוא סגור בשעות התפילה.


כיצד מגיעים

המסגד הגדול ממוקם על גבעה מול המבצר האדום. ההגעה הנוחה ביותר אליו היא באמצעות טוק-טוק.

המבצר האדום - Red Fort

מבצר לאל קילה (Lal Quila), הידוע גם בשם המבצר האדום, הוא אחד המבנים החשובים בהודו. המבצר, העשוי כולו אבן אדומה, ניצב על גדת נהר ימונה (Yamuna). המבצר נבנה בשנת 1648 על-ידי שאה ג'יהאן הקיסר המוגלי, שגם בנה את הטאג' מהאל. עם סיום הבניה של המבצר האדום, העביר שאה ג'יהאן את בירתו מהעיר אגרה אל דלהי.

את המבצר מקיפה חומה באורך כ-2.5 ק"מ, שגובהה בין 16 מטרים (בצד הפונה לנהר) ל-33 מטרים (בצד הפונה לעיר).


המבצר האדום - דלהי שער דלהי - המבצר האדום Diwan-i-Khas - המבצר האדום - דלהי Red Fort - דלהי המרחצאות - המבצר האדום

למבצר שתי כניסות, שהראשית בינהן היא (שער לאהור), המובילה אל שוק פנימי בשם צ'טה צ'וק (Chatta Chowk), בו סוחרים מכרו את מרכולתם לאצילי העיר. גם כיום נמצאים שמקום זה סוחרים, אך המחירים הם מהגבוהים בדלהי.

בהמשך מגיעים אל רחבה גדולה בשם דיוואן אי אם (Diwan-i-Am) שהוא אזור אזור קבלת הקהל המרכזי של הקיסר. בקצה הרחבה מרפסת מעוטרת בה נהג הקיסר לשבת ולקבל אורחים.

לאחר שעוברים בשער מימינה של המרפסת, מגיעים לאזור הכולל מספר מבנים. הראשון הוא מגורי הנשים (Mumtaz Mahal). אחריו ארמון הצבעים הקרוי על שם ציורי הקיר שהיו בו בעבר וכעת כבר אינם. זה היה משכנה של אישתו הראשית של הקיסר. אחריו נמצא הארמון הפרטי של המלך (Khas Mahal). בהמשך נמצא אזור קבלת הקהל הפרטי של המלך, שם קיים הקיסר פגישות פרטיות. בסוף האזור נמצא מסגד פרטי קטן.

בהמשך ניתן להמשיך אל אזור המרחצאות המלכותיים, הכולל שלושה חמאמים מרווחים.


מבוגר: 250 רופי


כל השבוע: 09:30 - 16:30.
המבצר האדום סגור בימי שני!

מקדש הלוטוס - בית התפילה הבהאי

בית התפילה הבהאי בעיר דלהי, המוכר גם בשם מקדש הלוטוס, הוא אחד משבעת בתי התפילה הבהאים ברחבי העולם (כמו בית התפילה הבהאי בעיר חיפה). מקדש הלוטוס, הקרוי על שם פרח הלוטוס שהוא הפרח הלאומי של הודו, נמצא בדרום העיר ניו דלהי, והוא זכה במספר פרסים אדריכליים.

בנייתו של מקדש הלוטוס ארכה כעשר שנים, במהלכם הועסקו במלאכת הבניה 800 עובדים. המבנה הוקדש ב-24 בדצמבר 1986 בנוכחות 8,000 איש, ונפתח לקהל ב-1 בינואר 1987. גובהו של המבנה מעט מעל 40 מטר והוא יכול להכיל עד 2,500 איש.


מקדש הלוטוס - דלהי בית התפילה הבהאי בעיר דלהי

הכניסה אל בית התפילה הבאהי של דלהי הינה חופשית.


המקדש פתוח בכל ימות השבוע למעט יום שני, בו המקדש סגור.

אפר'-ספט': 09:00-19:00
אוק'-מרץ: 09:30-17:30


מידע נוסף ניתן למצוא באתר מקדש הלוטוס

קבר ספדרג'ונג - Safdarjung's Tomb

מבנה הקבר של ספדרג'ונג (Safdarjung's Tomb) הינו המבנה המוגלי המשמעותי האחרון שנבנה בעיר דלהי בשנים 1753 עד 1754. המבנה נבנה על ידי בנו של ראש הממשלה של דלהי בתקופת הקיסר מוחמד שאה לכבוד אביו.


קבר ספדרג'ונג - דלהי Safdarjung's Tomb - דלהי קבר ספדרג'ונג - ניו דלהי קבר ספדרג'ונג - דלהי קבר ספדרג'ונג - דלהי

כניסה: 100 רופי.

שער הודו - India Gate

שער הודו הוא האנדרטה הלאומית של הודו. השער הוקם להנצחת זיכרם של 90,000 החיילים ההודיים שאיבדו את חייהם כשלחמו במסגרת הצבא הבריטי במלחמת העולם הראשונה ובמלחמות האפגניות.

בעת הקמת השער הוצב פסלו של ג'ורג' החמישי, מלך הממלכה המאוחדת בחזית הפסל, אולם לאחר שהודו קיבלה את עצמאותה, הועבר הפסל לפארק ההכתרה שבדלהי.

באתר השער ממוקמת מצבת החייל האלמוני של הודו - המכונה "אמאר ג'אוואן ג'יוטי", ובה בוערת אש תמיד המכונה "להבת הלוחם הנצחי" משנת 1971, אז הסתיימה מלחמת הודו-פקיסטן. השער מתנשא לגובה 42 מטרים בליבה של העיר דלהי.


הכניסה לאזור השער הינה ללא תשלום.

(עדכון אחרון: אפריל 2010)

אהבת את הדף על דלהי?

חיפוש באתר:
Hotelscombined.com

לאן מטיילים השבוע?

קבלו טיפים, רעיונות ועדכונים בנושא טיולים בארץ או בחו"ל:
דוא"ל: *
שם פרטי:
שם משפחה:
טיולים בארץ
טיולים בחו"ל

* הפרטיות שלך חשובה לנו. אנחנו לא נעביר ולא נמכור את הפרטים שלך.