הפלישה לנורמנדי - מדריך טרקר
(D-Day)
הפלישה לנורמנדי (מבצע אוברלורד Operation Overlord) במלחמת העולם השנייה הייתה הפלישה הימית של בעלות הברית ב-6 ביוני 1944 אל חופי נורמנדי שבצרפת, שהייתה כבושה על ידי גרמניה הנאצית. בפלישה נטלו חלק 156,000 חיילים, 12,000 כלי טיס ו-6,900 כלי שיט, והיא נחשבת לפלישה הימית ולמבצע הצבאי הגדולים ביותר בהיסטוריה.
ארומנש - Arromanches
העיר ארומנש קיבלה במהלך הפלישה לנורמנדי את השם חוף הזהב (Gold Beach), ואליה הגיעו חלק מן החיילים הבריטיים שהשתתפו בפלישה. ארומנש נבחרה כאחד משני אתרים בהם נבנו נמלי מולברי (Mulberry Harbours). נמלי מולברי היו נמלים זמניים שפותחו במהלך מלחמת העולם השניה בכדי לפרוק ציוד בעת הפלישה לנורמנדי. היחידות מהן הורכב הנמל הוכנו מראש, ונגררו מחופי אנגליה אל חופי צרפת בזמן הפלישה, שם הם הורכבו ביחד ויצרו נמל מלאכותי.
באזור ארומנש ניתן לראות עדיין בים את הרכיבים מהם נבנה הנמל הזמני במקום.

תמונות

המסלול
ניתן להגיע אל מצוק הממוקם מעל העיירה ארומנש, ולצפות אל הים בכדי להתרשם מגושי הבטון הגדולים שהיוו את אבני הבניין של הנמל הימי.
לונג סור מר - סוללת תותחי ים - Longues-sur-mer battery
סוללת התותחים האימתנים של לונג סור מר (Longues-sur-mer battery) נבנתה בתחילת שנת 1944 כחלק ממערכת ביצורי החוף שקיבלה את השם "הקיר האטלנטי". בסוללת לונג סור מר מוקמו 4 תותחי 150 מ"מ ימיים חפורים בבונקרים מבוצרים על מצוק הפונה לים, הכוללים גם עמדת טיווח ופיקוד מבוצרת.
בשל הטווח הגדול של התותחים בסוללה, היא היוותה איום על חוף אומהה (אזור הפלישה של החיילים האמריקאים) וגם על חוף גולד (אזור הפלישה של החיילים הבריטיים. על-אף הפצצות רבות שהונחתו על הסוללה, היא נשארה מבצעית גם ביום הפלישה.
בבוקר הפלישה היו עוד באזור חילופי אש בין הסוללה לבין קבוצת ספינות של בנות הברית, עד ששותקה בערב. למחרת נתפסה הסוללה על ידי הבריטים ללא קרב.
הסוללה בלונג סור מר היא היחידה על חופי הפלישה לנורמנדי בה ניתן עדיין לראות את התותחים המקוריים מימי הפלישה. העובדה שהעמדות המבוצרות השתמרו היטב הופכת את הביקור בסוללה למומלץ ביותר.

תמונות

מחירים
מבוגר: 4 אירו
ילד (מגיל 10): 3 אירו
ילד (מתחת גיל 10): ללא תשלום

טלפון
02-31-21-46-87
פונט דו הוק - Pointe du Hoc
מוצב פונט דו הוק (Pointe du Hoc) ממוקם על מצוק בגובה כ-30 מטרים הממוקם כ-6.5 ק"מ מחוף אומהה, שם נחתו החיילים האמריקאים ביום הפלישה לנורמנדי. במוצב הוקם כחלק ממערך ביצורי החוף אותו בנה הצבא הגרמני באזור, שקיבל את השם "הקיר האטלנטי". במקום נבנו שש עמדות בטון מבוצרות שבהן מוקמו תותחי 155 מ"מ שנלקחו שלל מצבא צרפת.
בשל קרבתו של המוצב אל חוף אומהה וגם אל חוף יוטה, הוחלט לכבוש אותו במהלך היום הראשון של הפלישה. המוצב הופצץ קשה מן האוויר ומן הים, אך הביצורים החזקים שלו השאירו אותו פעיל, כך שהוחלט שהדרך היחידה לשתקו היא באמצעות תקיפה קרקעית, משימה שהוטלה על כוח ריינג'רים אמריקאים.
הכוח האמריקאי נחת בסירות בתחתית הצוק, וטיפס על הצוק עם סולמות וחבלים. כאשר טיפסו הכוחות והגיעו אל המוצב, התברר כי התותחים הועברו ממנו. בדיעבד הסתבר כי הפיקוד העליון ידע כי התותחים כבר אינם במוצב, אך החליט להמשיך בתוכנית לכיבושו בכל-זאת.
לאחר כיבוש המוצב נשלחה יחידה קטנה לנסות לאתר את התותחים, והם אכן אותרו והושמדו. במקביל החזיק הכוח העיקרי מעמד בפני מספר מתקפות נגד גרמניות, כשהוא בנחיתות מספרית משמעותית. הכוח החזיק מעמד עד שחבר אליו כוח נוסף מתוך הכוחות שנחתות בחוף אומהה.

תמונות

מחירים
הכניסה לאתר חופשית.
בית הקברות האמריקאי - חוף אומהה - נורמנדי
חוף אומהה הוא שם קוד שניתן לאחד מחמשת החופים שבהם נחתו בעלות הברית בפלישה לנורמנדי ב-6 ביוני 1944, כחלק ממבצע אוברלורד. חשיבותו של החוף הייתה גבוהה מאחר ואם הנחיתה לא הייתה מצליחה בחוף זה, הכוח של בעלות הברית היה מתפצל לשני ראשי גשר נפרדים ופגיעים.
מול הכוחות האמריקאים שהגיעו לחוף נערכה הדיוויזיה ה-352 של הצבא הגרמני, שהייתה אחת המנוסות ביותר בחזית המערבית, ותפקידה היה להדוף את הכוחות שינחתו עוד על קו המים ולא לתת להם לחדור ליבשה.
בגיזרת חוף אומהה נהרגו נהרגו למעלה מ-4,600 חיילים שהגנו על ראש הגשר. רובם קבורים כיום בבית הקברות האמריקאי שהוקם במקום, בו קבורים 9,387 חללים של הצבא האמריקאי.

תמונות

שעות פתיחה
כל הימים: 09:00-18:00
מ-15 באפריל עד ה-15 בספטמבר בית הקברות נסגר בשעה 17:00.

אתר
(עדכון אחרון: ספטמבר 2010)