טרקר - טיולים בארץ ובעולם

נצרת - מדריך טרקר

(Nazareth)

נצרת היא כיום העיר הערבית הגדולה ביותר בישראל (כ-70% מהם מוסלמים ויתרתם נוצרים).

נצרת הייתה יישוב יהודי קטן כבר בתקופת בית שני ועד לתקופה הביזנטית, אך עם הכיבוש הצלבני עלתה חשיבותה של העיר, ולבירת דיוקסיה קתולית וקמו בה כנסיות.

המסורת הנוצרית מספרת כי בנצרת גרו מריה, אמו של ישו ובעלה יוסף. בנצרת ניתנה להם הבשורה על-ידי המלאך גבריאל כי היא נושאת ברחמה את בן האלוהים, ובה התחנך ישו (שידוע לכן לעיתים קרובות בשם "ישו מנצרת") עד בגרותו.

צליינים רבים מגיעים אל נצרת בכדי לבקר באתרים הרבים הקשורים למשפחתו של ישו הפזורים בעיר, כולל שלושה אפיפיורים.

ההגעה אל נצרת

נוסעים צפונה על כביש החוף (כביש מס' 2) או על כביש חוצה ישראל (כביש מס' 6). על כביש החוף יורדים במחלף קיסריה לכיוון עפולה (כביש 65 - כביש ואדי ערה). נוסעים על הכביש, עד למפגש עם כביש 6 (מחלף עירון), שכאן יצטרפו אלינו מי שהגיע דרך כביש חוצה ישראל. מכאן ממשיכים עם כביש 65 לכיוון עפולה דרך כביש הסרגל. באזור עפולה מגיעים אל צומת T עם כביש 60, שם פונים שמאלה לכיוון נצרת.


הצג מפה גדולה יותר

כנסיית הבשורה - בזיליקת הבשורה

במרכז העיר נצרת נמצאת כנסיית הבשורה מעל המערה בה לפי המסורת הנוצרית קיבלה מרים אמו של ישו את הבשורה מפיו של המלאך גבריאל כי היא נושאת ברחמה את בן האלוהים. כנסיית הבשורה היא אחת הכנסיות הקדושות בעולם הנוצרי.

חפירות ארכאולוגיות שנערכו במקום חשפו את שרידיהן של שלוש כנסיות קודמות החל מן התקופה הביזנטית (324-638 לספירה), אשר ניצבו באתר זו אחר זו בדרומו של הכפר הקדום של נצרת. במקום התגלו גם שרידים של מבני מגורים, בארות ואסמים.

במאה ה-12 בנו הצלבנים מקום קתדרלה גדולה ומפוארת, ובה ישב הבישוף שעבר אל נצרת מבית שאן. כנסיית הבשורה חרבה לראשונה על ידי הסולטאן הממלוכי בייברס בשנת 1263.

בשנת 1730 הוקמה כנסיית הבשורה מחדש בגירסה צנועה על ידי הפרנציסקנים ברשותו של שליט הגליל הבדואי, דאהר אל עומר. מבנה זה נהרס בכדי לפנות מקום למבנה הנוכחי.

מבנה כנסיית הבשורה הנוכחי נחנך בשנת 1969 לאחר שתוכנן עבור הקוסטודיה הפרנציסקנית על ידי האדריכל האיטלקי ג'ובאני מוציו.


כנסיית הבשורה - נצרת המפלס התחתון - כנסיית הבשורה - נצרת הקריפטה - כנסיית הבשורה - נצרת המפלס העליון - כנסיית הבשורה - נצרת המפלס העליון - כנסיית הבשורה - נצרת

כנסיית הבשורה היא מבנה דו מפלסי שבכל אחד מן המפלסים כנסייה נפרדת. במרכז המפלס התחתון נמצאת מערת הבשורה שבה לפי המסורת התגוררה מרים, וסביבה נראים שרידים של כנסיית הבשורה הצלבנית (עמודים ושרידי אפסיס - קדמת הכנסייה המעוגלת שבה מונח המזבח). במקום יש גם חמש כותרות עמודים מהמאה ה-12 הנחשבות לאחת מעבודות האמנות היפות ביותר ששרדו מהתקופה הצלבנית.

במפלס העליון של הכנסייה נמצא אולם תפילה ובו פסיפסים גדולים ועשרות ציורים של מרים, מתנת קהילות נוצריות ברחבי העולם.

כיפת הכנסיה מתנוססת לגובה של כמעט שישים מטרים מעל למערה.


  • הכניסה אל כנסיית הבשורה בלבוש צנוע - ללא גופיות או מכנסיים קצרים (במיוחד אצל נשים).

הכניסה אל כנסיית הבשורה הינה ללא תשלום.


מדי יום: 08-00-17:30


04-6572501

כנסיית הבשורה היוונית-אורתודכסית

כנסיית הבשורה היוונית-אורתודוכסית נבנתה על המקום בו על פי המסורת היוונית-אורתודוכסית קיבלה מרים את בשורת המלאך גבריאל כי היא נושאת את בן האלוהים ברחמה, בעת שירדה לשאוב ממימי המעיין. המסורת מספרת שגם ישו הילד ירד עם אמו למעיין זה כדי לשאוב מים.

כנסיית הבשורה מוכרת גם בשם כנסיית גבריאל הקדוש על שם המלאך גבריאל נושא הבשורה ובשם כנסיית באר מרים. למרות שמדובר בכנסיה קטנה יחסית, היא בכל-זאת אחת היפות והמיוחדות בארץ. כנסייה זו היא המקום הקדוש ביותר עבור הקהילה היוונית-אורתודוכסית בנצרת.

הכנסייה הוקמה בתקופה הצלבנית בראשית המאה ה-12, זמן קצר לאחר הכיבוש הצלבני, הוחרבה בתקופה הממלוכית ע"י הסולטאן הממלוכי ביברס, באמצע המאה ה-13, ונבנתה מחדש בתקופה העות'מאנית בשנת 1750.


כנסיית הבשורה היוונית-אורתודכסית - נצרת כנסיית הבשורה היוונית-אורתודכסית - נצרת כנסיית הבשורה היוונית-אורתודכסית - נצרת מעיין מרים - כנסיית הבשורה היוונית-אורתודוכסית - נצרת הקריפטה - כנסיית הבשורה היוונית אורתודוכסית - נצרת כנסיית הבשורה היוונית-אורתודכסית - נצרת כנסיית הבשורה היוונית-אורתודכסית - נצרת משקוף הכניסה - כנסיית הבשורה היוונית אורתודוכסית - נצרת

הכניסה אל הכנסייה מובילה אל מבנה התפילה המרכזי מהמאה ה – 18 העמוס ציורי קיר, איקונות ונברשות.

מן האולם הראשי יוצא מסדרון מדופן באריחים עות'מאניים המוביל אל הקריפטה (המערה) בה ניתן לראות שרידים צלבניים ואת מקום הנביעה של מעין מרים.


  • הכניסה אל כנסיית הבשורה בלבוש צנוע - ללא גופיות או מכנסיים קצרים (במיוחד אצל נשים).

הכניסה אל כנסיית הבשורה היוונית-אורתודוכסית הינה ללא תשלום.


שני-שבת: 07:00-10:00, 12:00-18:00


04-6576437

מטחנת הגליל - אלבאבור

מטחנת הגליל "אלבאבור" שוכנת על הדרך בין כנסיית הבשורה לבין כנסיית הבשורה היוונית אורתודוכסית, בלב העיר העתיקה של נצרת. במקום חנות תבלינים בה ניתן לרכוש מעל לאלף סוגי תבלינים ועשבים.

המילה "אלבאבור" נובעת מהמילה האנגלית Vapor (אדים). לפני כמאה שנה כל הטחנות פעלו בעזרת אדים – קיטור – ולכן התושבים השתמשו בשם "אלבאבור" ככינוי לטחנה.

מטחנת אלבאבור שוכנת במבנה טמפלרי שנבנה על ידי משפחת וגנר בסוף המאה ה-19. המטחנה סיפקה שירותי איחסון וטחינה לאיכרי האזור. אל המטחנה מובילות דלתות גדולות שאיפשרו לאיכרים להיכנס אל המטחנה עם גמליהם.

עם כיבוש ארץ ישראל על-ידי הבריטים, עזבו הגרמנים את המקום, והוא נשכר על ידי ג'רג'ורה קנאזע, והחל לייבא מטחנות מודרניות ממדינות אירופה. נכדיו מנהלים את המטחנה עד היום.

הביקור במטחנה מומלץ, ולו רק בשביל להנות משלל הריחות המשכרים של העשבים והתבלינים השונים.


מטחנת הגליל - אלבאבור - נצרת מטחנת הגליל - אלבאבור - נצרת מטחנת הגליל - אלבאבור - נצרת

הכניסה אל מטחנת אלבאבור הינה ללא תשלום.


ימים ב' עד שבת: 08:30-19:30
החנות סגורה ביום א'.


04-6455596


מידע נוסף ניתן למצוא באתר מטחנת הגליל

(עדכון אחרון: יוני 2012)

אהבת את הדף על נצרת?

חיפוש באתר:
Hotelscombined.com

לאן מטיילים השבוע?

קבלו טיפים, רעיונות ועדכונים בנושא טיולים בארץ או בחו"ל:
דוא"ל: *
שם פרטי:
שם משפחה:
טיולים בארץ
טיולים בחו"ל

* הפרטיות שלך חשובה לנו. אנחנו לא נעביר ולא נמכור את הפרטים שלך.